Jouw persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Sla een kopie van je medische gegevens veilig op in jouw PGO. In onderstaande video leggen we uit hoe dit werkt. 

Video waarin we uitleggen hoe een PGO werkt.
  • Al je gezondheidsgegevens op één plek. 
  • Alleen jij bepaalt welke gegevens je in je PGO verzamelt, en met wie je ze deelt. 
  • Jouw medische gegevens zijn volgens strenge eisen beveiligd en tijdens de uitwisseling altijd versleuteld. 

Jouw persoonlijke gezondheidsomgeving

PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een app of website waar je een kopie kunt bekijken van je medische gegevens. Vaak kun je ook gegevens over jouw gezondheid toevoegen die je zelf meet. Bijvoorbeeld je bloeddruk of je gewicht. Er zijn verschillende PGO’s waaruit je kunt kiezen.  

Waar kun je je PGO gebruiken?

Jouw medische gegevens staan verspreid in de computers bij verschillende zorgverleners. Bijvoorbeeld bij je huisarts, het ziekenhuis en je therapeut. Met je PGO kun je bij steeds meer zorgverleners je gegevens ophalen. Op dit moment bij bijna elke huisarts, ieder ziekenhuis en een aantal ggz-instellingen in Nederland. Het aantal zorgverleners waar je je medische gegevens kunt ophalen, neemt de komende jaren toe.  

Verbind.MedMij

Verbind.MedMij maakt het ophalen van je medische gegevens bij je zorgverlener een stuk makkelijker. Via de QR-code of de URL die je van je zorgverlener ontvangt, kun je een PGO kiezen. Na het aanmaken van een account, of inloggen in je bestaande PGO, kom je automatisch op de plek waar je je medische gegevens kunt ophalen in je PGO. 

Veilig en betrouwbaar met MedMij

Een veilige verbinding tussen jouw PGO en je huisarts, ziekenhuis of therapeut is belangrijk. MedMij maakt de spelregels voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels. Via MedMij kun je dus op een veilige manier een kopie van je medische gegevens in je PGO ophalen. Als je het MedMij-logo ziet, dan weet je dat deze PGO of zorgaanbieder zich houdt aan de MedMij-regels. 

Eén van de eisen die MedMij aan PGO’s stelt is dat er altijd tweestapsauthenticatie nodig is bij het inloggen. Dat is een methode om je gegevens beter te beveiligen. Naast een wachtwoord heb je hiervoor nog een tweede middel nodig. Bijvoorbeeld een code die naar je telefoon of een authenticator-app verstuurd wordt. Via DigiD maak je daarna verbinding met je zorgverlener. Daarna kun je veilig een kopie van je medische gegevens ophalen in je PGO. 

Veelgestelde vragen

Wat is een PGO?
Wat is MedMij?
Ontwikkelt MedMij zelf een persoonlijke gezondheidsomgeving?
Wat is het verschil tussen een PGO en een patiëntenportaal?
Kunnen anderen toegang krijgen tot mijn PGO?
Werken alle PGO's met Verbind.MedMij?
Wat heeft PGO on Air met Verbind.MedMij te maken?