Verbind.MedMij en PGO’s

Wat is Verbind.MedMij?

Met Verbind.MedMij kunnen patiënten en zorgverleners gemakkelijker gegevens uitwisselen in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Verbind.MedMij stimuleert en vereenvoudigt het gebruik van PGO’s.  

Het werkt als volgt: De patiënt ontvangt van de zorgverlener een kaartje met een unieke QR-code en URL van deze zorgverlener. Door het scannen van die code (of het intypen van de URL) komt de patiënt op deze website. Hier kan de patiënt zijn of haar PGO selecteren en daarmee direct bij de juiste zorgaanbieder een kopie van de medische gegevens ophalen.  

Als de patiënt nog geen PGO heeft, is er achtergrondinformatie over PGO’s beschikbaar en kan hij eenvoudig een PGO met MedMij-label uit een lijst kiezen. Na het aanmaken van een account is het ook dan mogelijk direct gegevens bij deze zorgverlener op te halen, omdat deze al voorgeselecteerd is. 

Verbind.MedMij is dus een snelkoppeling naar een specifieke zorgaanbieder in een PGO. 

Hoe kan ik als PGO meedoen aan Verbind.MedMij?

Alleen PGO’s met een MedMij-label kunnen meedoen. Verder moet voor het gebruik van Verbind.MedMij een verkorte inlog- en registratieflow geïmplementeerd worden. Dit werkt via de ‘Verbind.MedMij-inwisselservice’, voor het verkrijgen van de zorgaanbiedersnaam. Hiervoor is een implementatiehandleiding beschikbaar.  

Neem voor meer informatie, de implementatiehandleiding of ondersteuning bij de implementatie van Verbind.MedMij contact op met het MedMij-loket.

Wat betekent Verbind.MedMij voor de gebruikers van mijn PGO?

Zodra de zorgaanbieder Verbind.MedMij gebruikt, wordt het ophalen van gegevens voor zorggebruikers eenvoudiger. Zij hoeven alleen de QR-code te scannen en in te loggen bij de PGO van hun keuze. Daarna kunnen zij direct hun gegevens ophalen bij hun zorgverlener.    

We verwachten dat steeds meer zorgaanbieders Verbind.MedMij willen inzetten om patiënten kennis te laten maken met PGO’s. 

Welke PGO’s maken al gebruik van Verbind.MedMij?

Deze PGO’s werken nu al met Verbind.MedMij: 

  • Drimpy 
  • Gezondheidsmeter 
  • Ivido 
  • Quli 
  • Zodos

Binnenkort volgen meer PGO’s die Verbind.MedMij ondersteunen.  

Het ophalen van gegevens in een PGO kan natuurlijk met alle PGO’s met MedMij-label.

MedMij-deelnemers

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het om Verbind.MedMij te implementeren?
Mijn PGO is een mobiele app, kan ik ook aansluiten bij Verbind.MedMij?